Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

CIMMERIAN... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙ (ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ)

 


Τίτλος : Cimmerian... και μετά σκοτάδι

Συγγραφέας : Καρακατσάνης Μάριος

Εκδόσεις : Υδροπλάνο


Φως και Σκοτάδι. Καλό και Κακό.

Η αιώνια μάχη για την υπερτέρηση της απόλυτης δύναμης. Εκεί που οι ψυχές παλεύουν σε έναν αγώνα με αμφίρροπο αποτέλεσμα. Ποιος θα κυριαρχήσει;


13 ιστορίες που τραμπαλίζονται από το καλό στο κακό και από το φως στο σκοτάδι. 13 ιστορίες για το απόλυτο σκοτάδι που μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να φτάσει αλλά και για το απόλυτο φως. Η απόλυτη αθωότητα της νεράιδας εμπλέκεται με την βαθιά διαστροφή που μόνο το ανθρώπινο ον μπορεί να φτάσει.


Ανέκαθεν αγαπούσα τις συλλογές ιστοριών. Τα θεωρώ πολύ ξεχωριστά κομμάτια της βιβλιοθήκης μου. Τις συγκεκριμένες ιστορίες του Μάριου Καρακατσάνη τις είχα αγοράσει σε άλλη έκδοση από την Κύπρο με το όνομα Εφιάλτες του μυαλού αλλά μόλις είδα το βιβλίο αυτό από τις εκδόσεις Υδροπλάνο απλώς έπρεπε να το αποκτήσω. Συγκλονιστικό εξώφυλλο. Σκληρόδετη έκδοση και απίστευτα φύλλα μέσα τα οποία είναι τυπωμένα με ενσωματωμένη εικόνα σαν υδατογράφημα. Ένα βιβλίο στολίδι που δεν χορταίνω να το κοιτάω και γι αυτό το ξαναδιάβασα.





Είναι από τα βιβλία που όσο καλό είναι το εξώφυλλο τόσο καλό είναι το περιεχόμενο. Με τις ιστορίες του ο Μάριος είναι σαν να κάνει μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τα όσα άσχημα βλέπει στον κόσμο αλλά ταυτόχρονα για τα όσα καλά και ανώτερα ελπίζει να συμβούν. Μπορεί κάποιες απ τις ιστορίες να είναι οριακά "τρόμου και διαστροφής" αλλά αν κοιτάξει κάποιος καλύτερα στα πίσω κρυμμένα νοήματα διακρίνει ελπίδα, βαθιά πίστη, λύτρωση και τιμωρία για το κάθε κακό. 

Το προτείνω ανεπιφύλακτα για τις βιβλιοθήκες μας. 

Συγχαρητήρια στον Μάριο Καρακατσάνη και στις εκδόσεις Υδροπλάνο. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου