Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ (ΑΝΔΡΕΑΝΑ ΚΑΡΤΣΟΓΛΟΥ)

 


Τίτλος : Παγωμένες Καρδιές

Συγγραφέας : Ανδρεάνα Καρτσόγλου

Εκδόσεις : Όστρια


Πόσο πόνο μπορεί να αντέξει μια καρδιά για να μην λυγίσει, για να μείνει αλώβητη στον χρόνο; Πόση αδικία να αντέξει το μυαλό για να παραμείνει λογικό; Πόσα χτυπήματα να αντέξει το κορμί όταν η μοίρα του δίνει το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο; Πώς να περιγράψεις με λόγια σε μία μάνα ότι έχει χάσει το παιδί της;


Με ένα κοινωνικό δράμα κάνει το ντεμπούτο της η Ανδρεάνα Καρτσόγλου γεμάτο με συναισθήματα, πόνο, δάκρυ αλλά και έρωτα.

Καταφέρνει με τον τρόπο της να σε κάνει να ταυτιστείς με τους ήρωες, να τους λυπηθείς και ταυτόχρονα να τους μισήσεις. Να πονέσεις μαζί τους, να θυμώσεις αλλά ταυτόχρονα να τους δικαιολογήσεις και τελικά να λυτρωθείς όταν πάρει ο καθένας αυτό που του αξίζει.


Διαβάζοντας το είχα την εικόνα και την αίσθηση παλιάς ελληνικής ταινίας. Ξέρετε αυτές που είναι γεμάτες με υψηλή κοινωνία, παλιά αρχοντικά, κατατρεγμένους ήρωες, δάκρυα, ίντριγκες ακόμα και φόνους. Η συγγραφέας όλη αυτή τη συνταγή όμως την έχει βάλει στη σωστή δοσολογία καταφέρνοντας να φέρει μια ισορροπία.


Το μόνο που έχω προσωπικά να πω σαν αρνητικό στο βιβλίο που διάβασα (και δεν φέρει καμία ευθύνη η συγγραφέας) είναι η ανύπαρκτη επιμέλεια που σαν χρόνια αναγνώστρια μπορώ να αναγνωρίσω πόσο κακό κάνει σ ένα κατά τ άλλα πολύ καλό μυθιστόρημα.


Υ. Σ Διαβάζοντας το δεν μπορούσα να σταματήσω να τραγουδάω από μέσα μου το "Μία παγωμένη καρδιά" του  Φάμμελου. 

3 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Σε ευχαριστούμε πολύ Ηρώ και πολλά συγχαρητήρια στην συγγραφέα. Θα το διαβάσω όχι μόνο γιατί εμπιστεύομαι την γνώμη σου αλλα γιατί επίσης θέλω να στηρίξω την Ανδριάνα σαν πρώην συγγραφέας της Όστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Ηρώ χαίρομαι που σου άρεσε! Τα καλύτερα έρχονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή