Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ


Τίτλος : Ο στόχος :Δευτέρα Παρουσία
Συγγραφέας : Παναγιώτης Δεληγιάννης
Εκδόσεις : Λιβάνη




Και επιτέλους μετά την αναμονή ήρθε η ώρα που έφτασε στα βιβλιοπωλεία η Δευτέρα Παρουσία. Πρωί πρωί λοιπόν πριν φτάσω στη δουλειά περνάω απ το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο αφήνω την παραγγελία μου και την ίδια μέρα το είχα στα χέρια μου.
 Όταν γύρισα στο σπίτι και κάθησα στον καναπέ με ένα τσάι στα χέρια και άνοιξα το βιβλίο ένιωσα λίγο σαν να ξανασυναντούσα για παρέα έναν αγαπημένο φίλο. Αυτό το συναίσθημα και μόνο για μένα σαν αναγνώστρια είναι πολύτιμο.

Ο στόχος - Δευτέρα Παρουσία είναι η συνέχεια της περιπέτειας του Βίτο εναντίον της Γοργώς. Το βιβλίο ξεκινά ακριβώς από εκεί που μας είχε αφήσει το προηγούμενο δίνοντας μας την αίσθηση πως απλά γύρισες σελίδα σ ένα νέο κεφάλαιο.

Ο Παναγιώτης Δεληγιάννης είναι ένας νέος συγγραφέας που με το πρώτο του βιβλίο ακόμα σε βάζει σ ένα ξεχωριστό κόσμο της δεκαετίας του 90 και σε κάνει να βλέπεις με άλλα μάτια πλέον τις γειτονιές της Βαρυμπόμπης και την αρχαία Δεκέλεια (σημερινό Τατόι).
Το δεύτερο βιβλίο του έρχεται ανανεωμένο με μια ακόμα πιο σκοτεινή διάθεση, ζοφερές σκηνές τρόμου και με μυρωδιά πικρού καφέ και βότκας.
 Προσωπικά το βιβλίο με κέρδισε εξαρχής. Μ έβαλε μέσα στην μυστηριακή ατμόσφαιρα του και ο συγγραφέας με την περιγραφική πένα του με μετέφερε σε όλες τις τοποθεσίες ξεχωριστά.
 Είναι μια άρτια, γοτθική και καταιγιστική ιστορία τρόμου από την οποία απόλαυσα κάθε λέξη γιατί η γραφή του Παναγιώτη καταφέρνει τις σκληρές σκηνές του βιβλίου να τις αποδίδει μ έναν τρόπο που δεν τις κάνει υπερβολικές αλλά απολαυστικά σοκαριστικές.
Ένα πανίσχυρο αρχαίο πλάσμα, μυθικές παρουσίες στην Δεκέλεια, βαμπίρ, αίμα και δυνατές σκηνές δράσης. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για ένα ιδανικό απόγευμα στο σπίτι;
Το συστήνω ανεπιφύλακτα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου