Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Η ΘΕΣΗ 7Α (SEBASTIAN FITZEK)




Τίτλος : Η Θέση 7Α
Συγγραφέας : Σεμπάστιαν Φίτσεκ
Εκδόσεις :Διόπτρα




Ο διαπρεπής ψυχίατρος Ματς Κρούγκερ αναγκάζεται να υπερβεί τη φοβία του για τα αεροπλάνα, όταν η ετοιμόγεννη κόρη του Νέλε του ζητά να ταξιδέψει από την Αργεντινή στη Γερμανία.
Έχοντας παρακολουθήσει ένα σεμινάριο αντιμετώπισης της αεροφοβίας, ο Ματς επιβιβάζεται στην υπερατλαντική πτήση Μπουένος Άιρες-Βερολίνο. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι προετοιμάστηκε για τους λάθος φόβους: Αυτό που τον περιμένει δεν είναι ούτε αναταράξεις, ούτε βλάβη στον κινητήρα, ούτε κάποια τρομοκρατική απειλή. Ανθρώπινος νους, ένα όπλο που δεν μπορεί να ανιχνευθεί από κανέναν έλεγχο στον κόσμο!

Τον Φίτσεκ πλέον τον αγοράζω με κλειστά μάτια είναι αλήθεια. Όταν είδα ότι βγαίνει καινούριο βιβλίο του για ένα διάστημα δεν ήξερα καν τον τίτλο πόσο μάλλον την περίληψη γιατί και μόνο από το όνομα του επάνω στο εξώφυλλο είχε μια σίγουρη θέση στην βιβλιοθήκη μου.
Ναι πρόκειται για έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους συγγραφείς του κόσμου και εκτός από φανατικούς αναγνώστες έχει και εκείνο το άλλο κοινό που λατρεύει να τον μισεί (αστειάκι).
 Ο Φίτσεκ δεν είναι ο τύπος αφηγηματογράφου που θα μιλήσει στην καρδιά σου.
 Έχει όμως έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα γραφής και μια μοναδικότητα. Αυτό για μένα προσωπικά φίλε αναγνώστη αποτελεί μια μικρή νίκη του. 

Για άλλη μια φορά λοιπόν υπογράφει ένα άρτιο, ψυχολογικό και άκρως κλειστοφοβικό θρίλερ που διαδραματίζεται το ίδιο επιδέξια τόσο στον αέρα όσο και στην γη. Αναδεικνύει μέσα από πολύ καλά δομημένους χαρακτήρες τις σκοτεινές πλευρές του ανθρώπου και τα απέραντα όρια του ανθρώπινου μυαλού.
Δένει την πλοκή με μικρά κεφάλαια τα οποία αποτελούν αφήγηση κάθε φορά ενός από τους κεντρικούς χαρακτήρες και τελειώνουν πάντα με κάποιο εξαιρετικά αγωνιώδες γεγονός που σε κάνει να διαβάσεις το βιβλίο απνευστί.
 Το καλό με τον Φίτσεκ είναι ότι σου δίνει μικρά κομμάτια του παζλ σε κάθε κεφάλαιο κι εσύ σαν ένας άλλος σύγχρονος Σερλοκ παλεύεις να φτάσεις στην αλήθεια. Fan fact; Δεν θα φτάσεις ποτέ εκτός αν το θελήσει εκείνος. 5 ολόκληρα αστραφτερά αστεράκια από μένα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου