Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Έξι πράγματα που δεν ξέρετε για τον ταλαντούχο κύριο Καρακατσάνη.


Μετά από χρόνια ατελείωτων αναγνώσεων πολλών βιβλίων…

... και εκεί που θεωρούσαμε όλοι πως εντάξει διαβάσαμε όλα όσα είχαν να μας δώσουν πολλοί συγγραφείς… Έρχεται ξαφνικά ένας Μάριος Καρακατσάνης να μας ταράξει τα νερά. Ο δημιουργός της Άμυ και του πολυσυζητημένου βιβλίου «Το σπίτι του Κάιν» ήρθε για να μείνει και πολύ χαιρόμαστε γι αυτό. Και ενώ όλοι θα έχουμε έστω διαβάσει κάποια συνέντευξη του ή έστω μια μικρή βιογραφία υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ξέρετε για τον ταλαντούχο κύριο Καρακατσάνη.

1. Ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία 13 ετών.
Το μυαλό του ήταν μόνιμα γεμάτο εικόνες και αισθήματα που έψαχναν διέξοδο και επιτέλους στην ηλικία των δεκατριών βρήκαν διέξοδο μέσω της συγγραφής. Ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες και κατόπιν ποίηση. Στην ηλικία των δεκαπέντε αποφάσισε να μαζέψει συγκεντρωμένα όλα του τα πρώτα ποιήματα . Οι φωτογραφίες που ακολουθούν και που τόσο ευγενικά μου παραχώρησε ο ίδιος είναι από αυτό το τετράδιο.



2. Έχει μια όμορφη σκυλίτσα που την λένε Άμυ
Το 2014 γεννήθηκε η ηρωίδα του ομώνυμου βιβλίου που όλοι αγαπήσαμε. Ο ίδιος ο συγγραφέας ερωτεύτηκε τόσο την πρωταγωνίστρια του που στις 8 Ιουλίου του 2014 υιοθέτησε ένα θηλυκό σκυλάκι για να μπορέσει να της δώσει το όνομα Άμυ.

3. Γράφει μόνο ακούγοντας μουσική.
Όταν αναζητά χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα αλλά και για να μπορέσει να γράψει ακούει μουσική. Έχει πάντα έτοιμη την λίστα του και το είδος που τον ηρεμεί είναι η Gothic emotional. Αγαπημένα του κομμάτια δηλώνει πως είναι
 * Emotional music-my black rose
 * Emotional Dark music- The eternal forest

4. Πιστεύει στον θεό.
Μεγάλωσε σε μια θρησκευόμενη οικογένεια. Σημείο καμπής για εκείνον ήταν όταν είδε την μητέρα του να πηγαίνει γονυπετής στην Τήνο για ένα τάμα. Εκεί άρχισε να αντιλαμβάνεται πως ίσως κάποια πρότυπα που περνάνε από ανθρώπινα χέρια γίνονται λίγο προς εκμετάλλευση των ανθρώπων αλλά αντί να αμφισβητήσει την έννοια του θεού αντίθετα ισχυροποίησε την πίστη του με έναν δικό του μοναδικό τρόπο.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος

«Ο Θεός είναι παντού γύρω μας δεν έχει ανάγκη από μεσάζοντες και δωροδοκίες. Δε θέλει να τον φοβάσαι μοναχά να τον αγαπάς και να τον σέβεσαι όπως ένα παιδί τον γονιό του.»


5. Δεν διαβάζει.
Λόγω δυσλεξίας που τον βασανίζει από πολύ μικρό  δεν διαβάζει βιβλία και έτσι ο λόγος του παραμένει ανεπηρέαστος και η γραφή του κινηματογραφική ακριβώς επειδή όλα στο μυαλό του είναι εικόνες και συναισθήματα.
Fan fact: Δεν διαβάζει ούτε καν τα δικά του βιβλία παρά μόνο κατά τη διάρκεια γραφής τους.

6. Δουλεύει στον ΟΤΕ. 
Αν κάποια στιγμή πάρετε στις τηλεφωνικές βλάβες και τον πετύχετε προσπαθήστε να μην ξεχάσετε τον λόγο που πήρατε και μην τον αρχίσετε στις ερωτήσεις για τα αγαπημένα σας βιβλία. Ο αγαπημένος μας συγγραφέας έχει τελειώσει τεχνικός υπολογιστών και όταν δεν ασχολείται με την συγγραφή δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου